Reprezentanţii Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au anunţat vineri dimineaţă că cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui raid al coaliţiei americane asupra poziţiilor unor aliaţi ai regimului Bashar al-Assad in apropierea graniţei dintre Siria şi Irak. Ruşii au catalogat raidul aerian drept inacceptabil, susţinând că morţii sunt civili, transmit DPA şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei mai mulţi morţi aparţineau unor miliţii loiale regimului sirian şi nu sunt civili sirieni”, a declarat preşedintele OSDO, Rami Abdel Rahman.

De asemenea, bilanţul ar putea să crească în următoarele ore, având în vedere numărul persoanelor rănite în bombardamentele din zona al-Tanf.

OSDO arată că inclusiv patru autovehicule militare cu forţe ale regimului au fost distruse în urma raidului lansat de coaliţia Statelor Unite.

Aeronavele coaliţiei au lovit forţele aliate regimului, în timp ce militanţii avansau într-o zonă ”demilitarizată” protejată, situată la nord-vest de al-Tanf.

Această avansare a forţelor aliate regimului a reprezentant o ameninţare pentru forţele americane şi rebelii moderaţi, care îşi apără poziţia din apropiere de al-Tanf.

De asemenea, forţele coaliţiei internaţionale au tras focuri de avertizare înainte de lansarea raidului aerian în zona al-Tanf, unde militarii coaliţiei lucrează de câteva luni de zile pentru antrenarea şi consilierea strategică a forţelor partenere în lupta cu jihadiştii Statului Islamic.

”Ţinta acestui raid era în mod clar afiliată cu regimul”, a declarat un oficial din cadrul departamentului Apărării.

Rusia a reacţionat dur la vestea acestui raid aerian, acuzând că o asemenea acţiune este inacceptabilă şi că printre morţi se numără inclusiv civili din Siria.

Viceministrul de Externe, Gennadi Gatilov, a acuzat că acest raid aerian a încălcat suveranitatea regimului Assad şi nu a contribuit la eforturile pentru găsirea unei soluţii politice la războiul civil din Siria. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.