Autorităţile siriene au anunţat că opt persoane şi-au pierdut viaţa duminică dimineaţa, după ce un suspect a reuşit să detoneze o maşină-capcană în piaţa Tahrir. De asemenea, atacul a avut loc după ce poliţiştii sirieni au urmărit trei maşini-capcană şi au reuşit să oprească două dintre acestea înainte de a intra în Damasc, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul a detonat maşina-capcană după ce a fost înconjurat de autorităţi în piaţa Tahrir, situată în jumătatea estică a metropolei Damasc.

De asemenea, alte 12 persoane au fost rănite în urma exploziei din Damasc, care rămâne în continuare sub controlul forţelor regimului al-Assad.

Jurnaliştii televiziunii de stat au susţinut că atacatorii plănuiau să detoneze bombe în zone aglomerate din capitală în prima zi lucrătoare după luna sfântă a Ramadanului.

”Bombele teroriştilor au ucis şi au rănit mai mulţi civili, cauzând daune materiale în zonă”, a declarat un poliţist pentru agenţia SANA.

Un martor a susţinut că a auzit focuri de armă în jurul orei locale 6.00 (6.00 ora României), iar apoi o explozie puternică a distrus geamurile din piaţa Tahrir.

Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atacul sinucigaş din Damasc.

Peste 300.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în lungul război civil, care a început după protestele antiguvernamentale din 2011.

Însă, capitala a rămas în mare parte sub controlul forţelor guvernamentale şi a evitat luptele crâncene care au cuprins toată Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.