Un incendiu care a cuprins mai multe ambarcaţiuni amarate pe un dig al unui râu în sud-estul Statelor Unite s-a soldat cu opt morţi în noaptea de duminică spre luni, au anunţat pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt în măsură, pentru moment, să confirm opt morţi”, a declarat presei comandantul pompierilor din orăşelul Scottsboro Gene Necklaus, care a precizat că este neclar numărul unor eventuale persoane dispărute.

Incendiul s-a extins la ambarcaţiuni folosite ca locuinţe pe Lacul Guntersville, o acumulare de apă pe râul Tennessee, în statul Alabama.

Pompierii au primit primul apel după miezul nopţii de duminică spre luni, anunţând că un incendiu a cuprins mai multe ambarcaţiuni în portul de agrement.

Fotografii publicate pe reţele de socializare surprind flăcările care au cuprins ambarcaţiunile amarate pe dig.

În total, cel puţin 35 de ambarcaţiuni cu lungimi cuprinse între şase şi 12 metri au fost distruse, potrivit comandantului pompierilor.

Mai multe epave s-au scufundat în lac, după ce au intrat în derivă.

Mai multe persoane au sărit dintr-un vapor în altul sau s-au aruncat în apă.

Şapte persoane au fost salvate din apă şi prezentau răni uşoare sau se aflau în stare de hipotermie şi au fost conduse la un spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.