Anchetatorii germani au descoperit recent că opt criminali de război nazişti continuă să locuiască în Germania, la peste şapte decenii de la încheierea celui de-al doilea război mondial. Potrivit datelor, cel mai vârstnic criminal de război nazist are aproape 100 de ani, informează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jens Rommel, directorul agenţiei germane pentru investigarea crimelor comise de regimul nazist, a declarat că printre suspecţi se numără patru bărbaţi şi patru femei, care au lucrat în timpul războiului în cadrul lagărului de concentrare Stutthof, situat în apropierea localităţii poloneze Danzig.

Nu există informaţii dacă cei opt criminali nazişti şi-au petrecut ultimele şapte decenii ascuzându-şi crimele comise în timpul războiului.

Agenţia germană a documentat moartea a mii de persoane, ca urmare a acţiunilor celor opt suspecţi nazişti identificaţi. Aceste documente au fost depuse la mai multe procuraturi din Germania.

În timp ce bărbaţii lucrau drept gardieni la lagărul de concentrare, femeile erau dactilografe sau operatoare pentru centrala telefonică a lagărului.

În ultimii ani, anchetatorii germani şi-au îndreptat atenţia spre identificarea persoanelor care au deţinut poziţii mai puţin importante în lagările naziste, dar care au jucat un rol esenţial în uciderea a peste 2,7 milioane de persoane în timpul celui de-al doilea război mondial.

Cei opt criminali de război nazişti au vârste cuprinse între 89 şi 98 de ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.