Opt angajaţi - şapte femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani - ai unui azil de bătrâni din Stralsund, în nord-estul Germaniei, au fost vaccinaţi din greşeală cu cinci doze de vaccin împotrova covid-19, fără consecinţe sanitare grave în acest stadiu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele şapte femei şi bărbatul vaccinaţi se află între persoanele vaccinate în mod prioritar cu vaccinul alianţei americano-germane BioNTech-Pfizer, administrat în Germania începând de sâmbătă.

Însă, la vaccinarea lor, duminică, le-au fost injectate cinci doze dintr-o dată, a anunţat luni administratorul districtului în care se află azilul.

Ei au fost informaţi imediat despre această eroare, a dat asigurări Stefan Kerth.

Patru dintre ei fost internaţi sub observaţie la spital - cu simptome gripale uşoare -, iar ceilalţi trei s-au întors acasă.

”Regret profund acest incident”, a declarat administratorul districtului, dând asigurări că este vorba doar despre cazuri izolate, din cauza unor erori umane.

”Le doresc persoanelor vizate să nu se producă niciun efect secundar grav”, a declarat el.

Laboratorul german BioNTech - care a dezvoltat acest prim vaccin cu ARN mesager - a dat asigurări, înainte de lansarea campaniei de vaccinare, în acest weekend, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, că doze mai mari decât cele normale au fost injectate în timpul fazei testării, fără efecte secundare grave.

Acest vaccin - conceput în ma ipuţin de un an de zile şi care urmează să fie administrat în două injecţii - este livrat într-un flacon al cărui conţinut, după ce este diluat, conţine cinci doze.

Însă autorităţile sanitare germane, prin vocea unei purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Sănătăţii, au anunţat luni că aceste flacoane pot conţine şase doze de vaccin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.