Şefa grupului parlamentar al Partidului Ciudadanos (Cetăţeni, în opoziţie) în Legislativul catalan, Ines Arrimadas, a denunţat marţi seara declaraţia preşedintelui separatist Carles Puigdemont potrivit căreia el are un mandat să declare independenţa regiunii faţă de Spania drept ”o lovitură de stat” şi a subliniat că aceasta nu este suţinută de Europa, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arrimadas a subliniat că majoritatea catalanilor simt că sunt catalani, spanioli şi europeni şi că nu le vor permite oficialilor regionali ”să le zdrobească inima”.

Puigdemont a declarat că o victorie zdrobitoare în contestatul referendum de independenţă de la 1 octombrie îi dă Guvernului său mandat să pună în aplicare o veche dorinţă de rupere a relaţiilor vechi de secule cu Spania.

Mai puţin de jumătate din alegătorii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea în această consultare.

Preşedintele separatist catalan Carles Puigdemont a propus marţi, în acest discurs, suspendarea unei ipoteteice declaţii de independenţă, în vederea unui dialog, fără să stabilească un termen în acest sens.

El a îndemnat să se acorde timp unui dialog şi a îndemnat Guvernul spaniol să accepte o mediere în criza politică.

”Guvernul catalan şi cu mine propunem ca parlamentul să suspende efectele unei declaraţii de independenţă, pentru a putea întreprinde, în zilele următoare, un dialog”, a declarat el, fără să fi declarat în prealabil, cu adevărat, această independenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.