Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, aflat în opoziţie, a spus că va face tot ce este necesar pentru a preveni ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laburistul se întâlneşte marţi cu mai mulţi parlamentari pentru a discuta tacticile, scrie Reuters.

Prim-ministrul Boris Johnson a afirmat hotărât că va retrage Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, fără acord, dacă Blocul Comunitar nu vrea să renegocieze.

Corbyn a declarat că părăsirea UE fără acord va face ca Marea Britanie să ajungă la mila preşedintelui Donald Trump şi a corporaţiilor americane.

„Lupta pentru a bloca un Brexit fără acord nu se dă între cei care vor să părăsească UE şi cei care vor să rămână, este o luptă a celor mulţi împotriva celor puţin care au deturnat rezultatul referendumului pentru a transfera şi mai multă putere şi bogăţie celor de la vârf. Din acest motiv, Partidul Laburist va face tot ceea ce este necesar pentru a opri un Brexit fără acord al bancherilor”, a scris Corbyn în The Independent. 

Dacă Parlamentul - care îşi va relua activitatea pe 3 septembrie - nu se va opune sau dacă nu se va ajunge la un nou acord cu UE, Marea Britanie va părăsi Uniunea pe 31 octombrie fără un acord.

Parlamentul britanic a respins de 3 ori acordul negociat de Theresa May, predecesoarea lui Johnson, cu Uniune Europeană, astfel că această criză care durează de trei ani ameninţă statutul de centru financiar stabil pentru investitori al Marii Britanii. 

Un oficial a afirmat că David Frost, consilierul pe probleme de Brexit al lui Johnson, va călători miercuri la Bruxelles pentru o discuţie informală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.