Opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat în comă la Berlin, prezintă ”urme de otrăvire”, a anunţat luni Spitalul Charité din Berlin, în care a fost internat în weekend, după ce a fost transferat din Siberia, iar medicii nu îndepărtează riscul unor sechele pe termen lung, mai ales asupra sistemului nervos al victimei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatul bolii rămâne incert”, iar sechele pe termen lung, ”mai ales în privinţa sistemului nervos, nu pot fi excluse în acest stadiu”, adaugă, într-un comunicat spitalul, unul dintre cele mai reputate din lume.

Navalnîi este spitalizat în stare gravă dar stabilă, în comă, la Charité, de sâmbătă, iar rudele sale dau asigurări că a fost otrăvit.

Guvernul german anunţa mai devreme luni că este ”destul de probabil” ca Aleksei Navalnîi să fie victima unei otrăviri.

Meidicii anunţă că viaţa opozantului nu ar mai fi în pericol.

Principalul opozant al Kremlinului - care denunţă în publicaţiile sale, repostate abundent pe reţele de socializare, corupţia elitelor ruse, Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost internat joi la Omsk, în comă, la reanimare şi conectat la un aparat de respiraţie artificială, după ce s-a simţit rău într-un avion.

El a fost evacuat ulterior, sâmbătă dimineaţa, către Berlin, cu un avion privat închiriat de către un ONG german, în urma unei zile de încleştare între familia lui Navalnîi şi medicii ruşi, care au afirmat iniţial că starea acestuia era prea instabilă, după care i-au dat undă verde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.