Naţiunile Unite au anunţat, vineri, că se aşteaptă la încă o jumătate de milion de refugiaţi afgani în 2021, chiar dacă pentru moment nu a fost constatat niciun exod, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În termeni de cifre, ne pregătim de aproximativ 500.000 de noi refugiaţi în regiune. Este scenariul cel mai pesimist”, a declarat Kelly Clements, Înalt Comisar adjunct al agenţiei ONU pentru refugiaţi (HCR), cu ocazia unei prezentări a Planului regional de pregătire şi intervenţie pentru refugiaţii afgani. 

„Nu uitaţi că mai mult de 2,2 milioane de afgani sunt deja primiţi de Iran şi Pakistan, şi că fuga nu este ultimul gest la care recurg, ci singura opţiune de care dispun oamenii pentru a supravieţui şi de a se bucura de cele mai fundamentale drepturi umane”, a adăugat ea. 

Iran şi Pakistan primesc alte 3 milioane de afgani, între care numeroase persoane fără acte, potrivit HCR. 

Acest plan prevede un apel la fonduri de 299 de milioane de dolari (254,4 milioane de euro) pentru a finanţa anul acesta activităţile agenţiilor ONU, între care HCR, Programul Mondial Alimentar şi Fondurile Naţiunilor Unite pentru copii (UNICEF). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.