Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet a îndemnat luni sultanatul Brunei să renunţe la pedepsirea cu moartea a homosexualităţii, adulterului sau insultelor la adresa profetului Mahomed, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îndemn Guvernul să nu introducă în vigoare noul Cod Penal, care va marca, în cazul în care va fi adoptat, o întoarcere în trecut gravă în protejarea drepturilor omului în Brunei”, a îndemnat Michelle Bachelet, citată într-un comunicat.

De la 3 aprilie, în virtutea unui nou Cod Penal care are la bază sharia - legea islamică -, sodomia, adulterul şi volul vor fi pasibile de pedeapsa cu moartea prin lapidare sau biciuire în acest fost protectorat britanic.

Într-un articol publicat joi pe site-ul Deadline.com, actorul american George Clooney a îndemnat la boicotarea mai multor hoteluri de lux şi palate deţinute de Brunei, între care şi Plaza Athénée şi Meurice la Paris.

Guvernul din Brunei, o ţară cu aproximativ 400.000 de locuitori, a reiterat sâmbătă că va aplica acest nou Cod Penal, pentru a ”educa, respecta şi proteja drepturile legitime ale tuturor indivizilor”.

Brunei aplică de facto un moratoriu asupra pedepsei capitale din 1957, data ultimei execuţii în această ţară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.