ONU a prezentat scuze Spaniei după ce a atribuit, pe site-ul său, bombardamentul oraşului Guernica, la 26 aprilie 1937, Republicii Spania, comis de Germania nazistă şi Italia fascistă, a anunţat un purtător de cuvânt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o eroare teribilă”, a declarat Stephane Dujarric.

Această eroare a fost descoperită în weekend, pe site-ul ONU care înregistrează cadouri făcute organizaţiei, însă ea era prezentă de ”doi sau trei ani”.

Site-ul respectiv a fost închis în vederea efectuării corecturilor necesare şi verificării tuturor datelor prezentate pe el, a precizat purtătorul de cuvânt.

Eroarea viza o vastă  tapiţerie suspendată la intrarea Consiliului de Securitate al ONU ce reproduce celebrul tablou al lui Picasso.

Realizată de franceza Jacqueline de La Baume-Dürrbach, această tapiţerie a fost împrumutată ONU de către familia Nelson A. Rockefeller, care a comandat opera în 1955.

”Republicanii (spanioli) au fost victimele” bombardamentului şi ”nu autorii”, a subliniat Séphane Dujarric.

”Regretăm eroarea şi prezentăm scuze populaşiei şi Guvernului Spaniei”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.