Gaza a devenit cel mai periculos loc din lume pentru jurnalişti şi familiile lor, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la atacurile din 7 octombrie, cel puţin 57 de jurnalişti palestinieni au fost ucişi în Gaza, potrivit Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor (CPJ).

În total, cel puţin 64 de jurnalişti au fost ucişi de la 7 octombrie, printre care patru jurnalişti israelieni şi trei libanezi, a precizat organizaţia. Jurnaliştii "au ţinut lumea informată în timp real despre ororile pe care le îndură civilii din Gaza. Dedicarea lor merită un omagiu. Dar, unul câte unul, aceşti ochi pe teren se întunecă", a declarat ONU într-un comunicat al Biroului ONU pentru Drepturile Omului din Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Organizaţia ONU s-a declarat, de asemenea, îngrijorată de afirmaţiile larg răspândite potrivit cărora jurnalişti şi lucrători din mass-media au primit telefoane de ameninţare şi intimidare din partea personalului de securitate israelian, potrivit declaraţiei. Uciderea şi strămutarea forţată a jurnaliştilor au împiedicat capacitatea acestora de a relata la faţa locului în Gaza, se mai arată în declaraţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.