Omul de afaceri francez Bernard Tapie, fost ministru în guvernul lui Pierre Bérégovoy, a murit duminică la vârsta de 78 de ani, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut pe 26 ianuarie 1943, la Paris, Tapie a fost politician, om de afaceri, actor şi gazdă de televiziune.

Potrivit unui anunţ făcut de familie, el a murit duminică dimineaţă.

Un personaj ieşit din comun, după cum titrează ziarul farncez, îndrăgit şi detestat, a marcat epoca sa cu excentricităţi ale carierei sale profesionale, dar şi prin curajul cu care a înfruntat boala cu care fusese diagnosticat în urmă cu mai mulţi ani.

Controversat om de afaceri şi fost ministru, Tapie a fost preşedintele clubului Olympique de Marseille între 1986 şi 1994.

În 1993, Marseille a câştigat Liga Campionilor. În 1995, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care opt luni cu executare, pentru aranjarea unui meci, cu Valenciennes.

Prim-ministrul francez Jean Castex i-a adus un omagiu, numindu-l „un luptător” şi „un om foarte implicat”.

Olympique de Marseille a deplâns moartea lui Tapie: „Lasă un mare gol în inimile cetăţenilor Marsiliei şi va rămâne pentru totdeauna între legendele clubului. Condoleanţele noastre familiei şi apropiaţilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.