Preşedintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros, Adhanom Ghebreyesus, a declarat, sâmbătă, că focarul global de variola a maimuţei este o ameninţare pentru sănătate a cărei evoluţie a fost foarte îngrijorătoare, fără a ajunge însă în stadiul de urgenţă sanitară globală, scrie lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În acest moment, evenimentul nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, care este cel mai înalt nivel de alertă al OMS”, a declarat directorul general al agenţiei ONU, Tedros, Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat publicat după o întâlnire a experţilor în această problemă. .

O creştere a cazurilor de variola a maimuţelor a fost detectată de la începutul lunii ma în ţările din Africa Centrală şi de Vest, unde boala este de mult endemică. Peste 3.200 de cazuri confirmate şi un deces au fost raportate la OMS din aproximativ 50 de ţări în care boala nu este endemică în acest an.

"În plus, de la începutul anului 2022, aproape 1.500 de cazuri suspecte şi aproximativ 70 de decese au fost raportate în Africa Centrală, în principal în Republica Democrată Congo, Republica Centrafricană şi Camerun”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.