Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră ”fiabilă” o proiecţie care preconizează 236.000 de decese suplimentare din cauza covid-19 în Europa - până în decembrie -, anunţă luni directorul regional OMS Hans Kluge, care se declară îngrojorat de o stagnare recentă a ritmului vaccinării pe acest continent, relateaază AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Săptămâna trecută, numărul morţilor în regiune a crescut cu 11%, iar o proiecţie fiabilă prevede 236.000 de morţi în Europa până la 1 decembrie” în afară de cele 1,3 milioane de decese cauzate de covid-19 pe acest continent, avertizează într-o conferinţă de presă Hans Kluge.

În total 33 dintre cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa au semnalat o creştere de peste 10% a incienţei cazurilor în ultimele două săptămâni, a precizat el, în timp ce ritmul vaccinării a încetinit.

”În ultimele şase săptămâni, (ritmul vaccinării) a scăzut cu 14%, din cauza unei lipse de acces la vaccinuri în anumite ţări şi unei lipse a acceptării vaccinurilor în altele”, a anunţat pe Twitter Kluge.

Directorul OMS Europa îndeamnă la o creştere a capacităţii de producţie a vaccinurilor şi la o depăşire a tentaţiilor naţionaliste în împărţirea dozelor de vaccin.

Trei sferturi dintre membrii personalului medical din Europa au fost vaccinate, însă în unele ţări este vaccinat doar un singur membru al personalului medical din zece, potrivit OMS.

Potrivit OMS, în decurs de opt luni de zile au fost administrate aproape 850 de milioane de doze de vaccin în această regiune a organizaţiei ONU, care se întinde până în Asia Centrală, ceea ce a permis vaccinarea a jumătate din populaţie.

În Uniunea Europeană (UE), 58,7% dintre locuitori - adică 262,3 milioane de persoane - au fost complet vaccinaţi împotriva covid-19, potrivit unui bilanţ întocmit luni de AFP.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.