Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat marţi asigurări că - potrivit tuturor elementelor disponibile - noul coronavirus este de origine animală şi că nu este vorba despre o manipulare în laborator, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate probele disponbile sugerează că virusul are o origine animală şi că el nu este rezultatul unei construiri sau unei manipulări în laborator sau altundeva”, a declarat într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt a OMS.

”Probabil că virusul este de origine animală”, a subliniat ea.

Felul în care virusul a traversat bariera între specii până la om nu este încă clar, însă există ”cu siguranţă” o gazdă intermediară animal, a subliniat ea.

Presa americană a dezvăluit săptămâna trecută că Laboratorul P4 al Institutului de Virusologie din Wuhan - care a fost înfiinţat în urma unui acord încheiat în 2014 de Franţa cu China în vederea prevenirii şi luptei împotriva bolilor infecţioase - ar putea să fie originea noului coronavirus, apărut în decembrie în acest oraş din centrul Chinei şi care se află la originea pandemiei covid-19 în peste 200 de ţări din lume.

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a anunţat sâmbătă că administraţia sa efectuează o anchetă în vederea stabilirii originii virusului şi felul în care s-a răspândit, ameninţând China cu consecinţe în cazul în care se adevereşte că este ”responsabilă din punct de vedere ştiinţific” de pandemia covid-19.

O sursă de la Palatul Elysée declara vineri pentru Reuters că Franţa nu dispune de niciun ”element factual” care să permită ”coroborarea” existenţei unei legături între originea coronavirusului şi activitatea Laboratorului P4 de la Wuhan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.