Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat, luni, că majoritatea regiunilor de pe glob înregistrează o creştere a numărului cazurilor de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut cu 8% în ultima săptămână, fiind pentru a cincea săptămână consecutiv când evoluţia este ascendentă, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, într-un briefing de presă.

Numărul cazurilor din Europa, unde varianta mai contagioasă a coronavirusului, B.1.1.7, se răspândeşte rapid, a crescut cu 12%, a spus Kerkhove.

În regiunea Asiei de Sud-Est a avut loc o creştere de 49%, în estul Mediteranei de 8%, iar în Pacificul de Vest de 29%.

În Americi şi Africa a fost consemnat un declin uşor, a arătat Kerkhove, adăugând în schimb că numărul cazurilor este ”îngrijorător”.

”Există o presiune pentru ridicarea restricţiilor în aceste ţări şi dificultăţi ca oamenii şi comunităţile să respecte măsurile de control dovedite”, a spus reprezentanta OMS, adăugând că a avut loc o creştere uşoară a numărului de decese provocate de Covid-19 la nivel mondial.

În privinţa vaccinărilor, acestea sunt ”inegale şi inechitabile”, a mai spus Kerkhove.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.