Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) afirmă că este foarte îngrijorată privind răspândirea bolilor infecţioase în Gaza, în contextul în care sute de mii de palestinieni sunt strămutaţi, mulţi fiind în adăposturi şi centre de sănătate supraaglomerate, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat, vineri, că următoarele boli şi afecţiuni au fost raportate în adăposturi de-a lungul Fâşiei, de la mijlocul lunii octombrie la mijlocul lui decembrie:

- circa 180.000 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare

- 136.400 de cazuri de diaree – jumătate la copii mai mici de cinci ani

- 55.400 de cazuri de păduchi şi scabie

- 5.330 de cazuri de varicelă

- 42.700 de cazuri de erupţie cutanată

- 4.683 de cazuri de sindrom de icter acut  

- 126 de cazuri de meningită

”OMS şi partenerii săi lucrează neîntrerupt pentru a sprijini autorităţile de sănătate pentru a creşte monitorizarea şi controlul bolilor prin livrarea de medicamente, kit-uri de testare pentru a sprijini detectarea şi răspunsul prompt la boli infecţioase precum hepatita, şi a încerca să îmbunătăţească accesul la apă potabilă, mâncare, igienă şi servicii sanitare”, se arată în declaraţie.

Până în prezent, 1,9 milioane de palestinieni, reprezentând circa 85% din populaţia din Gaza, au fost strămutaţi, începând din 7 octombrie, potrivit UNRWA, Agenţia ONU pentru refugiaţii din Palestina.

Între timp, doar 13 din 36 de spitale au rămas parţial funcţionale în Gaza, iar alte două funcţionează în condiţii minimale, a arătat, miercuri, OMS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.