Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că o penurie mondială de echipament de protecţie este în curs, în contextul în care epidemia noului coronavirus chinez continuă, cu 630 de decese confirmate şi peste 30.000 de persoane bolnave, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lumea se confruntă cu o lipsă cronică de echiamente de protecţie individuală”, a declarat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o reuniune a Organizaţiei la Geneva.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat că urmează să discute cu reprezentanţi ai lanţului de aprovizionare în vederea unei soluţionări a ”nodurilor” din producţie.

Guvernul chinez a recunoscut, la rândul său, la începutul săptămânii, că are nevoie urgentă de măşti de protecţie pentru a înfrunta epidemia de penumonie virală.

În lume, 240 de cazuri de contaminare au fost confirmate în aproximativ 30 de ţări şi teritorii - între care două mortale la Hong Kong şi în Filipine.

OMS a anunţat săptămâna aceasta că trimite măşti, mănuşi, haine de protecţie, aparate respiratorii şi kituri de depistarea virusului ţărilor care cer ajutor.

Într-un mesaj publicat vineri pe Twitter, OMS a anunţat totodată ”mobilizarea întregii puteri a Naţiunilor Unite” şi unirea ”partenerilor în vederea identificării capacităţilor şi lacunelor şi a celui care este cel mai bine plasat să acopere aceste lacune”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.