Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat 14.000 de cazuri de variola maimuţei în întreaga lume, cu cinci decese raportate în Africa, a declarat miercuri directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe dintre cazurile raportate până acum au fost găsite în Europa, în special în rândul bărbaţilor care au relaţii sexuale tot cu bărbaţi, a spus OMS, deşi toate decesele au avut loc în Africa, regiunea în care s-au descoperit Focare de variola maimuţei.

Joi, OMS va convoca a doua reuniune a unui comitet care va decide dacă focarul este o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

"Indiferent de recomandarea comitetului, OMS va continua să facă tot ce putem pentru a sprijini ţările să oprească transmiterea şi să salveze vieţi”, a spus Ghebreyesus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.