O propunere legislativă controversată, care la va obliga pe femei să obţină acordul partenerului sexual înainte de a recurge la un avort, a trecut de primul vot în statul american Oklahoma. Dacă acest proiect legislativ este aprobat, atunci femeile vor trebui să obţină un acord scris de la un bărbat pentru a putea beneficia de o procedură de avort, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Justin Humphrey este reprezentantul legislativului statal care a propus noul proiect controversat, după ce le-a descris pe femei drept ”gazde” şi a susţinut puterea de decizie a bărbaţilor.

Însă, opozanţii susţin că un asemenea proiect legislativ înjoseşte femeia.

Acest proiect legislativ le va permite bărbaţilor să solicite un test de paternitate înainte de procedură, însă există excepţii pentru femeile violate sau victime ale unor relaţii incestuoase.

Parlamentarii din Oklahoma au decis că proiectul legislativ va putea să fie votat în plen, în timp ce mişcarea antiavort se bucură de un sprijin ridicat după învestirea lui Donald Trump.

Preşedintele Trump a sugerat la un moment dat că femeile care recurg la avort ar trebui să fie pedepsite prin lege şi a promis nominalizarea unui judecător antiavort la Curtea Supremă.

Cel puţin 11 proiecte legislative care limitează drepturile femeilor ce recurg la avort au fost înaintate de la începutul anului legislativului din Oklahoma.

Unul dintre aceste proiecte legislative vizează catalogarea procedurii de avort drept omor din culpă, însă este puţin probabil ca un asemenea proiect să primească voturile necesare în Oklahoma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.