Reprezentantul Coreei de Nord pe probleme nucleare, Kim Hyok Chol, despre care un ziar sud-coreean a scris că a fost executat, este în viaţă dar a fost reţinut şi se află sub investigaţie pentru rolul său în summitul eşuat cu SUA, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Au existat mai multe informaţii contradictorii în ultimele cinci zile cu privire la mai mulţi oficiali nord-coreeni care ar fi fost traşi la răspundere pentru eşecul summitului de la Hanoi, Vietnam, între liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump.
 
Kim Hyok Chol, cel care a coordonat pregătirile pentru summit, este în viaţă, dar este reţinut, a informat CNN, făcând referire la mai multe surse neidentificate. El ar putea însă să fie „pedepsit dur”, relatează CNN.
 
Aceste informaţii contrazic raportul ziarului sud-coreean Chosun Ilbo, cel care a informat vineri că Chol a fost executat în martie.
 
Mai multe surse au informat Reuters atunci că Chol urmează să fie pedepsit, însă nu a fost executat.
 
Chosun Ilbo a informat şi că Kim Yong Chol, un oficial important în discuţiile cu SUA, a fost trimis la un lagăr comunist de reeducare.
 
Totuşi, Kim Yong Chol a apărut în presa de stat nord-coreeană luni alături de Kim Jong-un la un concert.
 
CNN a informat că Kim Yong Chol nu mai are „aproape nicio putere” după summitul de la Hanoi, însă nu a fost trimis în lagăr.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.