Oficialii din oraşul Suzhou, în provincia Anhui, s-au scuzat că au făcut publice imagini ale unor persoane care au fost surprinse purtând pijamale pe stradă, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a publicat fotografii cu şapte persoane purtând pijamale, numind acest fapt "comportament necivilizat". Oficialii au făcut totodată publice numele persoanelor, cărţile de identitate şi alte informaţii. 

China a cunoscut o creştere uriaşă a supravegherilor cu camere în ultimii ani. 

Acum doi ani, existau în ţară 170 de milioane de camere de supraveghere, alte 400 de milioane fiind instalate până la finalul lui 2020. 

Multe dintre acestea sunt legate de inteligenţa artificială - permiţându-le să recunoască exact pe cine filmează. 

Imaginile din Suzhou au fost publicate luni de biroul de management al oraşului. 

Oficialii au susţinut că participă la un concurs naţional cu tema "oraş civilizat" şi că locuitorilor le este interzis să mai poarte pijamale în public. 

Un alt "comportament nepoliticos" expus online a inclus şi faptul că unele persoane "s-au întins pe o bancă într-o manieră necivilizată" şi au distribuit pliante.

Dar imaginile au provocat furie în mediul online. Unii au susţinut că nu este nimic greşit în a purta pijamale în public, în timp ce alţii au afirmat că guvernul a încălcat dreptul la intimitate al locuitorilor. 

Mai târziu, oficialii şi-au cerut scuze, adăugând: "Vrem să punem capăt unui comportament necivilizat, dar sigur că trebuie să protejăm şi intimitatea locuitorilor". Ei au precizat că pe viitor vor proteja identitatea celor vizaţi. 

Abordarea proactivă a guvernului din Suzhou nu este nouă. Anul trecut, potrivit mass-media locale, municipalitatea le-a solicitat locuitorilor să prezinte imagini cu "comportamente necivilizate", oferind în schimb câte 10 yuani (1,45 de dolari, 1,10 lire sterline) pentru astfel de sugestii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.