Oficiali americani s-au întâlnit în secret cu lideri militari din Venezuela care plănuiau o lovitură de stat împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, conform informaţiilor obţinute de CNN de la un fost oficial şi unul actual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii americani s-au întâlnit cu ofiţerii din Venezuela de mai multe ori în ultimul an după ofiţerii i-au contactat. În final, Washingtonul a decis să nu susţină lovitura de stat, conform celor două surse.

SUA nu au oferit niciun fel de susţinere pentru ofiţeri iar planurile lor pentru lovitura de stat au eşuat, au afirmat sursele.

Discuţiile administraţiei lui Trump cu ofiţerii militari au fost raportate prima oară sâmbătă de New York Times. Ulterior, alţi doi oficiali au confirmat pentru CNN informaţiile. Casa Albă a refuzat să comenteze privind întâlnirile, dar a afirmat într-un comunicat că SUA continuă să susţină „o întoarcere paşnică la democraţie în Venezuela.”

Ministrul de Externe din Venezuela, Jorge Arreaza, a răspuns la ştire prin contul său de Twitter, susţinând că guvernul lui Maduro denunţă eforturile de a interveni în Venezuela.

„Denunţăm în faţa lumii planurile de intervenţie şi susţinerea conspiraţiilor militare de către guvernul SUA împotriva Venezuelei”, a afirmat el.

New York Times oferă detalii obţinute de la 11 foşti şi actuali oficiali americani şi un fost comandant militar din Venezuela, sancţionat de guvernul SUA. El ar fi fost implicat în întâlnirile secrete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.