Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a declarat, duminică, că forţele ucrainene au bombardat cu rachete Grad oraşul rusesc Shebekino, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, ucigând o femeie care se afla pe bicicletă, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul din Belgorod, a declarat că rachetele Grad au lovit o zonă de piaţă, avariind o clădire şi două maşini.

"Durere foarte mare, o persoană a fost ucisă - o femeie care mergea pe bicicletă pe trotuar în momentul bombardamentului. Rănile pe care le-a suferit din cauza schijelor erau incompatibile cu viaţa", a precizat Gladkov pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a precizat că bombardamentele ucrainene asupra altor două aşezări din Belgorod, duminică, nu au provocat victime, dar au distrus trei case din Gorkovsky, precum şi depozite, un gard, un turn de apă şi o linie electrică la o întreprindere agricolă din Ilek-Penkovka.

Sistemul Grad este un lansator multiplu de rachete montat pe camion, folosit atât de forţele ucrainene, cât şi de cele ruseşti. Utilizarea acestuia împotriva zonelor civile este considerată o crimă de război de către activiştii pentru drepturile omului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.