Un raport de doi civili palestinieni ucişi în Gaza pentru fiecare militant Hamas este "extrem de pozitiv", având în vedere provocările luptei urbane, a declarat luni un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Agenţia franceză de ştiri, Agence-France-Presse, citând o informare pentru presa străină a unor înalţi oficiali militari israelieni, a relatat luni că armata israeliană consideră că aproximativ doi civili au fost ucişi în Gaza pentru fiecare militant Hamas. Întrebat de CNN despre acest raport, purtătorul de cuvânt al IDF, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat: "Pot confirma raportul. Şi pot spune că, dacă este adevărat, şi cred că cifrele noastre vor fi coroborate - dacă comparaţi acest raport cu orice alt conflict în teren urban între o armată şi o organizaţie teroristă care foloseşte civili ca scuturi umane şi care este încorporată în populaţia civilă, veţi constata că acest raport este extraordinar, extrem de pozitiv şi poate unic în lume." Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat sâmbătă, în timpul unei conferinţe de presă, că armata a ucis "mii de terorişti". Armata israeliană nu a publicat în mod oficial nicio estimare a celor ucişi. AFP a relatat că oficialul militar israelian anonim, atunci când i s-a cerut să confirme rapoartele potrivit cărora au fost ucişi aproximativ 5.000 de militanţi Hamas, a răspuns: "Cifrele sunt mai mult sau mai puţin corecte".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.