Mohammed al-Bukhaiti, un oficial cu rang înalt al Consiliului Politic Houthi, a declarat că grupul îşi va continua operaţiunile militare până când va fi ridicat asediul asupra Gaza şi a promis că va răspunde la ultimele lovituri ale SUA şi Marii Britanii în Yemen, notează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima reacţie a grupului la ultimul val de atacuri, el a avertizat: "Vom răspunde escaladării cu escaladare".

"Bombardarea de către coaliţia americano-britanică a mai multor provincii yemenite nu ne va schimba poziţia şi afirmăm că operaţiunile noastre militare împotriva Israelului vor continua până când crimele şi genocidul din Gaza vor fi oprite şi până când asediul asupra locuitorilor săi va fi ridicat, indiferent de sacrificii", a scris el pe Twitter.  

"Războiul nostru este moral şi, dacă nu am fi intervenit pentru a-i sprijini pe cei oprimaţi din Gaza, omenirea nu ar fi existat între oameni. Agresiunea americano-britanică împotriva Yemenului nu va rămâne fără răspuns, iar noi vom răspunde escaladării cu escaladare", a mai spus el.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.