Secretarul de stat de la Ministerul de Interne Laurent Nuñez a anunţat marţi dimineaţa că ”pericolul focului” a fost ”îndepărtat” la Catedrala Notre-Dame de Paris, devastată de un incendiu uriaş luni seara, dar că problema este de-acum ”cum va rezista structura”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pericolul focului a fost îndepărtat. Subiectul ţine de clădiri: să aflăm cum va rezista structura foarte gravului incendiu din această noapte (de luni spre marţi)”, a declarat Laurent Nuñez în faţa presei marţi, la ora locală 7.00 (8.00, ora României).

”Va avea loc, astfel, la ora (locală) 8.00 (9.00, ora României) o reuniune cu experţi, arhitecţi în construcţii din Franţa pentru a stabili dacă structura este stabilă şi dacă pompierii pot să intre înăuntru pentru a-şi continua misiunea”, a precizat el.

”Focul nu este total stins, este încurs o răcire îndelungată, mai există câteva focare blânde”, a mai declarat Laurent Nuñez.

”Subiectul nopţii era să se evite ca focul să se reaprindă”, a precizat secretarul de stat. Au avut loc ”efectiv noi reizbucniri de incendiu în turnuri”, a spus el, precizând că aproximativ 100 de pompieri erau desfăşuraţi în continuare la faţa locului ”şi opt echipe încă în activitate”.

”Un incendiu de această amploare are un impact asupra structurilor. Trebuie să ne asigurăm că ele sunt n continuare stabile pentru a le permite oamenilor noştri să pătrundă din nou în interior. Ei au făcut-o în această noapte, cu mult curaj, în turnuri, pentru a putea ataca sinistrul din interior, pentru a evita să se surpe”, a explicat el.

”Făcă această acţiune, cu riscul vieţii, fără îndoială că s-ar fi surpat”, a salutat Laurent Nuñez.

Aproximativ 400 de pompieri au luptat o bună parte a nopţii de luni spre marţi împotriva flăcărilor, iar unul dintre ei a fost rănit uşor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.