Obstacolele în calea unui acord cu privire la Brexit ţin de o stare de spirit a britanicilor şi nu au vreo legătură cu realitatea, a apreciat luni ministrul german al Finanţelor Olaf Scholz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu crede, în Europa, în ceea ce cred oamenii din Regatul Unit şi anume că noi vrem să ţinem Regatul Unit într-un fel de uniune împotriva voinţei Parlamentului şi poporului britanic”, a declarat Olaf Scholz în urma unei întâlniri cu omologii săi europeni, la Bruxelles.

”Majoritatea problemelor ţin de o idee pe care şi-i fac oamenii şi nu de realitate”, a adăugat el.

”Dacă veţi examina acordurile şi poziţia popoarelor şi guvernelor Uniunii Europene, veţi vedea toată lumea este pregătită de un acord echilibrat şi că acesta este pe masă”, a spus el.

Premierul Theresa May, care a confirmat luni că un al doilea vot asupra acordului retragerii din UE va avea loc, aşa cum s-a prevăzut, marţi, în Camera Comunelor, se afla în drum către Strasbourg, la discuţii de ultim moment cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker - într-o ultimă încercare de a salva acordul divorţului de o nouă respingere, marţi, de către deputaţii britanici..

Cu doar 18 zile înaintea datei teoretice a Brexitului, era neclar dacă acordul urmează să fie ratificat de către deputaţii britanici.

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat luni că propunerile făcute de către Comisia Europeană în vederea ieşirii din actualul impas politic, prin aducerea unor clarificări ”plasei de siguranţă” irlandeze (”backstop”) înseamnă că, de-acum, Londrei îi revine să-şi prezinte poziţia.

”Marii Britanii îi revine să răspundă acestei propuneri”, a declarat şefa Guvernului german, în faţa presei, la Berlin.

”Noi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare în Parlamentul britanic şi ce decizii se vor lua”, a adăugat ea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.