Oamenii de ştiinţă ruşi au început procesarea primelor date primite de la sonda spaţială Luna-25, după ce au pornit pentru prima dată echipamentele ştiinţifice de la bord, a anunţat duminică agenţia spaţială rusă Roscosmos, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luna-25 îşi continuă zborul către satelitul natural al Pământului, toate sistemele staţiei automate funcţionează corect, comunicarea cu aceasta este stabilă, bilanţul energetic este pozitiv”, a spus Roscosmos într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia a lansat vineri prima sa navă spaţială de aselenizare pe Lună din ultimii 47 de ani, în încercarea de a fi prima naţiune care a efectuat o aselenizare uşoară la polul sud lunar, o regiune despre care se crede că deţine buzunare râvnite de gheaţă de apă.

”Au fost obţinute primele date de măsurare a zborului către Lună, iar echipa ştiinţifică a proiectului a început să le prelucreze”, a spus Roscosmos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.