Peste un milion de persoane au participat la finele săptămânii trecute la ”Marşul Femeilor” din Washington, iar evenimente similare au avut loc în întreaga lume în semn de protest faţă de comentariile vădit misogine şi sexiste ale noului preşedinte Donald Trump. Acum, oamenii de ştiinţă par că iau în considerare organizarea propriului marş în Washington, după apariţia unui forum dedicat în acest sens pe Reddit, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu studiez fizică, iar el este un profesor de biologie. Dacă chestia asta se organizează, atunci noi vom mărşălui”, a răspuns un internaut pe Reddit.

O altă persoană entuziasmată de ideea unui marş al oamenilor de ştiinţă este un artist, care vrea să protesteze împotriva ”faptelor alternative” legate de încălzirea globală promovate de la Washington.

În doar câteva ore de la apariţia discuţiei de pe Reddit, un grup dedicat unui asemenea marş s-a născut pe Facebook. Sute de mii de oameni s-au alăturat discuţiei de pe Facebook.

”Un număr de persoane au avut ideea independentă de a avea un Marş pentru Ştiinţă la Washington. Suntem cu toţii conectaţi pe Twitter. Multe din aceste lucruri deja au început”, a declarat cercetătoarea Caroline Weinberg, care este implicată în co-organizarea marşului spre capitala Statelor Unite.

Organizatorii doresc ca marşul să fie un protest nonpartizan, care să aducă în discuţie problemele legate de finanţarea cercetătorilor, transparenţă, schimbare climatică şi evoluţie.

”Sunt anumite lucruri pe care le acceptăm ca fapte, nu există alternative. Pământul se încălzeşte din cauza activităţii umane. Diversitatea vieţii este o consecinţă a evoluţiei... Un guvern american care ignoră ştiinţa pentru a urmări o agendă ideologică este periculos pentru întreaga lume”, se arată pe site-ul dedicat organizării Marşului pentru Ştiinţă.

Organizatorii încearcă să stabilească o dată pentru marşul asupra Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.