Autorităţile afgane au anunţat duminică moartea unei voluntare germane, ucisă de atacatorii înarmaţi care au pătruns într-o pensiune internaţională a organizaţiei Operation Mercy din Kabul. De asemenea, atacatorii au ucis şi un gardian afgan, înainte de a răpi o femeie finlandeză din pensiunea condusă de o organizaţie caritabilă din Suedia, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atacul asupra pensiunii Operation Mercy.

Însă, acest atac armat este un nou semn al violenţelor care par să tulbure întreaga ţara, după uciderea a 20 de poliţişti afgani într-un atac al luptătorilor talibani asupra avanpost din provincia sudică Zabul.

Talibanii şi-au intensificat în ultimele săptămâni insurgenţa, prin lansarea aşa-numitei ofensive de primăvară în Afganistan.

”O finlandeză a fost răpită dintr-un district al poliţiei la ora 23.30. O germancă şi un gardian afgan au fost ucişi”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Najib Danish.

Între timp, diplomaţii suedezi au confirmat răpirea unei femei din Finlanda.

”În acest moment, identitatea răpitoriloe este necunoscută. Finlanda cere eliberarea imediată a persoanei răpite”, se arată într-un comunicat transmis de ministerul finlandez de Externe.

Operation Mercy este o organizaţie caritabilă cunoscută pentru activităţile desfăşurate în colaborare cu anumite comunităţi afgane pentru a reduce mortalitatea infantilă şi pentru emanciparea femeilor.

Răpirea cetăţenilor străini este din ce în ce mai întâlnită, dar afganii sunt şi mai vulnerabili în faţa unei asemenea ameninţări.

Kabul este plin de organizaţii de crimă organizată, care pun la cale asemenea răpiri pentru a obţine recompense financiare. Printre victime se numără în special cetăţeni străini sau localnici bogaţi, care ajung uneori în mâna unor grupări militante din Afganistan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.