O televiziune din Mexic a difuzat imagini în care un frate al preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador primea o sumă mare de bani în urmă cu mai mulţi ani, chiar înaintea unui vot naţional în care actualul partid de guvernământ candida pentru prima oară în alegeri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul video marchează a doua oară când un frate al preşedintelui poate fi văzut acceptând sume mari de bani, cu câţiva ani înainte ca Lopez Obrador să câştige alegerile prezidenţiale în 2018, cu promisiunea de a combate corupţia.

În video-ul difuzat joi seara de televiziunea mexicană Latinus, Martin Jesus Lopez Obrador poate fi văzut primind un plic plin de bani, naratorul afirmând că suma totaliza 150.000 de pesos (7.500 dolari), ca parte a unor plăţi recurente.

Potrivit Latinus, videoclipul a fost filmat în 2015, chiar înainte de alegerile în care nou-formatul partid Morena al lui Lopez Obrador concura la primele sale alegeri.

Latinus a adăugat că numerarul nu a fost niciodată raportat autorităţilor electorale de către Morena şi ar putea constitui o încălcare a legii de finanţare a campaniei.

Bărbatul din videoclip care îi dă banilor fratelui mai mic al preşedintelui este David Leon, un agent politic care a servit drept consilier al lui Lopez Obrador înainte de a conduce agenţia de protecţie civilă din Mexic.

Acesta a renunţat la postul din guvern în august anul trecut.

Joi seara târziu, Leon a scris pe Twitter că banii în cauză sunt un împrumut pe care l-a acordat din economiile sale personale.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Leon nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu. Martin Jesus Lopez Obrador nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Leon a fost filmat, de asemenea, oferind unui alt frate al lui Lopez Obrador - Pio Lopez Obrador - bani în numerar în videoclipuri separate publicate de Latinus anul trecut.

Preşedintele a spus la momentul respectiv că banii provin din contribuţiile legale ale susţinătorilor săi şi că au fost folosiţi pentru alegerile din 2015. El a negat că plăţile reprezintă corupţie, dar a solicitat biroul procurorului general să investigheze.

Ca răspuns la videoclipurile lansate anul trecut, Leon a spus că din 2013 până în 2018 a lucrat în calitate de consultant, ”nu de funcţionar public”, adăugând că a sprijinit mişcarea politică a lui Lopez Obrador ”colectând fonduri printre cunoscuţi pentru a organiza mitinguri şi alte activităţi".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.