Autorităţile franceze au anunţat că o tănără radicalizată este în continuare căutată în investigaţia privind autovehiculul încărcat cu butelii de gaz din apropierea catedralei Notre-Dame, după arestarea a două persoane. Suspecta, în vârstă de 19 ani, este fiica proprietarului maşinii, care a depus o plângere legată de dispariţia autovehiculului Peugeot 607, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cele două persoane arestate se numără o femeie de 29 de ani, precum şi un bărbat de 34 de ani, care erau deja în vizorul serviciilor de informaţii franceze pentru că au susţinut idei teroriste.

Autovehiculul Peugeot 607 nu avea plăcuţe de înmatriculare, iar poliţiştii au descoperit mai multe butelii de gaz pline în portbagaj şi una goală pe scaunul din faţă.

Proprietarul autovehiculului - despre care autorităţile au susţinut iniţial că este pe lista serviciilor secrete pentru persoanele suspectate de radicalizare - a fost arestat şi eliberat ulterior, tocmai pentru că s-a prezentat la poliţie duminică pentru a raporta dispariţia fiicei sale împreună cu maşina familiei.

Autorităţile susţin că tânără este radicalizată şi are intenţia de a se alătura jihadiştilor Statului Islamic din Siria.

“Maşina era goală, ca şi cum ar fi fost abandonată. Noi credem că încerca să ducă la capăt un test”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

De asemenea, semnalizarea de avarie a autovehicului a fost lăsată pornită pentru a atrage atenţia persoanelor care traversau zona.

Nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz în maşina parcată pe Quai de Montebello, la doar câţiva metri de catedrala Notre-Dame.

Mai multe documente cu înscrisuri în arabă au fost găsite în interiorul autovehiculului.

Autorităţile sunt îngrijorate că maşina a staţionat timp de două ore în apropiere de Notre-Dame, o zonă turistică aglomerată, unde parcarea este interzisă, deşi mai multe persoane au alertat poliţia.

Între timp, Florence Berthout, primarul celui de-al cincilea arrondissement parizian, a precizta că un asemenea incident atrage atenţia asupra necesităţii de a întări securitatea şi de a mări considerabil numărul patrulelor desfăşurate de poliţişti.

Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a susţinut că aşteaptă ca anchetatorii să prezintă motivele din spatele incidentului.

Peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste care au zguduit în ultimul an şi jumătate Franţa.

De asemenea, autorităţile franceze rămân în alertă maximă de atentate teroriste, după ce liderii ISIS au făcut un apel pentru lansarea de noi atacuri în Hexagon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.