O tânără afgană a declarat într-un videoclip postat pe reţelele sociale că un oficial taliban de rang înalt a bătut-o, a violat-o şi a forţat-o să se căsătorească cu el. Aceste acuzaţii sunt negate de oficialul regimului islamist fundamentalist, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra în vârstă de 25 de ani, care s-a prezentat cu numele Elaha, explică că a fost agresată sexual de Saeed Khosty, un fost purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne. Khosty a negat acuzaţiile de agresiune, spunând că a divorţat de Elaha în urma unei ”căsătorii oficiată prin consimţământ”.

Acuzaţiile şi negările celor doi au fost distribuite de mii de ori pe reţelele sociale din Afganistan, unde se întâmplă rar ca astfel de detalii personale să fie distribuite public.

În videoclipul postat marţi, Elaha, care precizează că este studentă la medicină la Universitatea din Kabul, povesteşte în lacrimi calvarul prin care a trăit timp de câteva luni.

”Am fost bătută. Am fost violată. Nu ştiam ce ar trebui să fac. M-a filmat şi m-a ameninţat că publică videoclipul”, afirmă tânăra.

Elaha, care pretinde că este fiica unui fost general afgan, spune că a încercat să fugă, dar a fost prinsă la postul Torkham de la graniţa cu Pakistanul, de unde a fost dusă la o închisoare din Kabul.

Ea adaugă că i s-a cerut apoi să îşi ceară iertare oficialului taliban şi a fost bătută în urma refuzului său. Locul din care Elaha a postat videoclipul şi unde se află în prezent tânăra nu este cunoscut.

”A avut câteva probleme cu privire la crezurile şi credinţa ei. Am încercat să o corectez prin discuţii şi sfaturi, dar nu a funcţionat”, a declarat oficialul taliban într-o declaraţie postată pe Twitter.

”Nu am bătut-o, dar folosind drepturile mele islamice, am divorţat de ea. Regret că m-am căsătorit în grabă cu ea”, a continuat el. El a adăugat că tânăra a fost liberă să depună plângere împotriva lui.

”Dacă vinovăţia mea este dovedită, instanţa mă poate pedepsi. Dacă ea nu crede în instanţele din Emiratul Islamic, atunci sunt gata să merg în faţa oricărei instanţe doreşte ea”, a mai spus Saeed Khosty.

”Îmi cer scuze mujahedinilor (luptătorilor) din Emiratul Islamic şi naţiunii Afganistan. Dumnezeu să mă ierte”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.