O studentă în vârstă de 22 de ani, care suferă de tulburări psihiatrice, a fost arestată, suspectată de faptul că a încercatsă otrăvească şapte persoane, în august, la Universitatea din Darmstadt, în vestul Germaniei, au anunţat joi anchetatori germani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra a fost internată într-o instituţie psihiatrică, ”deoarece există o suspiciune că inculpata, care nu a furnizat, până în prezent, nicio informaţie despre faptele care-i sunt reproşate, nu este responsabilă de faptele sale, din cauza unei boli psihiatrice”, anună într-un comunicat comun poliţia şi parchetul din Darmstadt.

Această studentă la Ştiinţa Materialelor de la universitate, din 2017, originară din Mainz, este suspectată de faptul că a introdus substanţe nocive, la 23 augst 2021, în alimente şi băuturi consumate în campus.

Şapte persoane au fost descoperite prezentând ”probleme grave de sănătate, până la simptome de otrăvire”, afirmă anchetatorii.

La momentul faptelor, starea sănătăţii unui student în vârstă de 30 de ani, care se afla între viaţă şi moarte, a fost prezentată drept ”critică” de către poliţie.

Nicio altă informaţie nu a mai fost furnizată de atunci.

Tabloidul Bild scria în august că aceste victime, studenţi şi angajaţi ai universităţii, au consumat toţi băuturi de la un distribuitor automat şi de la o bucătărie a Institutului de Ştiinţa Materialelor din Darmstadt.

Ele s-au plâns ulterior că se simţeau rău şi au descoprit că braţele şi picioarele li se albăstreau.

Justiţia a deschis la acea vreme o anchetă cu privire la ”tentativă de omor” în această universitate.

Încă de la începutul anchetei, tânăra se afla în colimatorul poliţiei, care a stabilit, ”pe baza unor urme digitale”, că aceasta ar fi intrat, cu o noapte înainte de fapte, în clădirea respectivă.

Investigaţii au arătat că studenta se simţea persecutată de către angajaţii universităţii care au fost victime ale acestei tentative de otrăvire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.