O secţie de poliţie din nord-estul Parisului a trebuit să fie evacuată duminică după ce a fost invadată de purici, a informat un sindicat al poliţiştilor, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Secţia de poliţie a fost închisă până la noi informaţii!”, scria pe un afiş lipit de intrarea în secţia din arondismentul 19 din Paris.

Sindicatul a informat pe Twitter că secţia a fost victima unei „invazii de purici”, condiţiile de muncă fiind astfel „intolerabile” timp de mai multe zile.

În ciuda eforturilor de dezinsecţie, situaţia, care a început acum trei săptămâni, s-a înrăutăţit joi, ofiţerii fiind muşcaţi constant, conform postului de radio France Bleu Paris.

Unii dintre poliţişti au dus şi acasă puricii, conform liderului de sindicat Emmanuel Cravello.

„Mai mulţi colegi s-au dus la medic având multe muşcături. Problema este că unii dintre ei au dus puricii acasă şi acum şi copiii lor au fost muşcaţi. Această situaţie nu poate continua”, a afirmat el.

Sindicatul cere o dezinfectare totală a secţiei, care ar putea dura în jur de 48 de ore.

Lideri de sindicat se vor întâlni luni cu ministrul de Interne Christophe Castaner pentru a discuta despre starea de sănătate a lucrătorilor în situaţii de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.