O persoană din Elveţia care a fost între primele din ţară vaccinate împotriva Covid-19 cu serul Pfizer/ BioNTech a murit, au anunţat miercuri oficialii cantonului Lucerna fără a explica însă dacă decesul este legat de administrarea dozei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt a spus că acest caz este cunoscut şi că problema a fost raportată Swissmedic, organismuld e reglementare a medicamentelor.

Nu au fost oferite detalii, nici legat de perioada de la inoculare până la deces.

Primele vaccinări din Elveţia au avut loc în Lucerna, săptămâna trecută, iar vaccinul dezvoltat de Pfizer cu partenerul german BioNTech este administrat cu prioritate persoanelor vârstnice.

Elveţia, care a aprobat pentru moment doar utilizarea vaccinului Pfizer/ BioNTech, a primit 107.000 de doze şi anul viitor va primi câte 250.000 pe lună.

Pfizer şi Swissmedic nu au oferit, deocamdată, detalii.

Milioane de doze din acest vaccin au fost administrate deja în mai multe ţări din lume. În urma administrării au apărut câteva reacţii alergice, la fel şi în cazul administrării vaccinului dezvoltat de Moderna, însă fără a pune vieţi în pericol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.