Doi atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer în atacuri separate asupra poliţiei în Tunis, capitala Tunisiei, ucigând un poliţist şi rănind alte persoane, a informat guvernul tunisian, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este clar cine se află în spatele atacurilor care au avut loc înaintea alegerilor şi în mijlocul sezonului turistic.

Separat, joi, preşedintele tunisian Beji Caid Essebsi în vârstă de 92 de ani a fost transportat la spitalul militar după ce a suferit „o criză de sănătate severă”, conform preşedinţiei.

Primul atacator a luat la ţintă o patrulă a poliţiei pe strada Charles de Gaulle în centrul oraşului. Un ofiţer a fost ucis şi cel puţin încă unul şi alţi trei civili au fost răniţi, a informat Ministerul de Externe.

La scurt timp, un al doilea atacator s-a aruncat în aer în apropierea unei secţii de poliţie din districtul al-Gorjani. Patru persoane au fost rănite.

Poliţişti înarmaţi au izolat locaţiile atacurilor, una dintre ele aflându-se la 200 de metri de ambasada Franţei.

Martorii au informat că au văzut oameni cum fugeau de la faţa locului şi un cadavru aflat pe jos.

„Eram la cumpărături cu fiica mea şi am auzit o explozie. Am văzut cadavrul teroristului pe jos în apropierea unui vehicul al poliţiei după ce s-a aruncat în aer”, a afirmat Mohamed, un martor.

Ulterior, în jur de 300 de persoane s-au adunat pe aceeaşi stradă a atacurilor şi au avut pancarte pe care scria: „Nu ne este frică de teroare. Tunisia nu este un loc pentru terorism”. Ei au scandat imnul naţional.

În Tunisia, mai multe grupări militante operează în zone izolate din apropierea graniţei cu Algeria după ce liderul autoritar Zine Abidine Ben Ali a fost înlăturat de la putere în 2011. Tensiunile au fost sporite în ultimii ani şi de rata mare a şomajului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.