O navă umanitată care acţionează în zona Mării Mediterane a primit, duminică, numele micuţului sirian Alan Kurdi, devenit simbolul tragic al crizei refugiaţilor în 2015, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abdullah Kurdi, tatăl lui Alan (cunoscut mai mult ca Aylan), şi sora sa Tima Kurdi au fost prezenţi la “botezul” navei, la Palma de Mallorca.

Nava Alan Kurdi se numea înainte “Profesor Albrecht Penck” şi este închiriată de ONG-ul german Sea-Eye.

“Suntem bucuroşi că o navă germană de salvare poartă numele băieţelului nostru. Nu trebuie uitat niciodată băieţelul meu pe plajă. Durerea pierderii soţiei mele şi copiilor mei  este împărtăşită de mulţi, de mii de familii care au pierdut atât de tragic fii şi fiice în acest fel”, a declarat Abdallah Kurdi într-un comunicat postat de Sea-Eye.

Alan Kurdi a murit înecat, împreună cu fratele său Galip şi cu mama sa Rehanna după ce ambarcaţiunea pneumatică în care se aflau s-a scufundat în Marea Egee. Cadavrul micuţului refugiat sirian în vârstă de trei ani, de origine kurdă, a fost găsit pe o plajă din Turcia, la 2 septembrie 2015. Fotografia cu trupul micuţului a emoţionat întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.