Forţele Apărării din Irlanda au anunţat luni dimineaţă că o ambarcaţiune a salvat un număr de 712 de migranţi, inclusiv mai multe femei însărcinate şi copii, în urma unei operaţiuni din largul coastelor Tripoli, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava LE Etihne a condus operaţiunea de salvare, după ce mai multe ambarcaţiuni cu migranţi erau în pericol de naufragiu la aproximativ 40 de kilometri nord-est de capitala Tripoli.

De asemenea, şase migranţi erau inconştienţi în momentul intervenţiei, dar şi-au revenit.

Ambarcaţiunea irlandeză îi va transporta pe migranţi, printre care se numără paisprezece femei însărcinate şi patru bebeluşi, spre un port sigur, unde vor fi preluaţi de către autorităţile italiene.

”Sunt foarte mândru să spun că toate vieţile au fost salvate, nicio viaţă nu a fost pierdută. Vorbim de o operaţiune complexă, în care vieţile oamenilor erau la risc la fiecare decizie luată într-o perioadă de opt ore”, a declarat comandantul Brian Fitzgerald.

Peste 65.000 de migranţi au ajuns de la începutul anului pe coastele italiene, cu aproape 18% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Italia a devenit principalul punct de intrare pentru refugiaţi şi migranţi, după semnarea acordului de migraţie dintre Turcia şi Uniunea Europeană, care a pus capăt afluxului constantde migranţi spre coastele Greciei şi a dus în final la închiderea rutei migratorii din Balcanii de Vest.

De asemenea, un număr record de 181.000 de migranţi au ajuns anul trecut pe ţărmul Italiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.