O navă cu 257 de migranţi la bord a acostat sâmbătă în portul italian Trapani, la aproape o săptămână după ce i-a salvat din apele internaţionale din apropierea ţărmului Tunisiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii, proveniţi din Maroc, Bangladesh şi Siria, au salutat cu mâinile şi au aplaudat atunci când nava, aparţinând organizaţiei germane Sea Watch, s-a apropiat de portul Trapani, din Sicilia.

Unul dintre ei a afişat o pancardă pe care scria ”Italy Good”.

Migranţii au fost testaţi pentru Covid-19 înainte de a fi transferaţi pe o navă de carantină, unde este de aşteptat să stea două săptămâni, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii coronavirusului, a declarat un martor.

Sea Watch şi Ocean Viking, o navă condusă de organizaţia caritabilă europeană SOS Mediterranee, au salvat duminică trecută un total de 394 de migranţi de pe o barcă de lemn periculos de aglomerată din Marea Mediterană şi ulterior au căutat un port pentru a-i debarca. Ocean Viking este încă pe mare.

Plecările cu bărci ale migranţilor din Libia şi Tunisia către Italia şi alte părţi ale Europei au crescut în ultimele luni ca urmare a vremii mai calde. Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, afiliată ONU, peste 1.100 de persoane care fugeau de conflict şi sărăcie în Africa şi Orientul Mijlociu au murit anul acesta în Mediterana.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.