O judecătoare americană care supraveghează falimentul organizaţiei Boy Scouts of America a aprobat joi un acord de 850 de milioane de dolari pentru rezolvarea zecilor de mii de solicitări de despăgubiri legate de de abuzuri sexuale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia judecătoarei  Laurie Selber Silverstein din Delaware va permite Boy Scouts să continue un plan de reorganizare care ar permite grupului să iasă din faliment până la sfârşitul acestui an.

”Considem că debitorii au îndeplinit standardele relevante”, a spus judecătoarea la o audiere.

Organizaţia mai trebuie să obţină acordul creditorilor, înainte de a ajunge la un acord oficial pentru ieşirea din faliment.

Între creditori se află victime ale abuzurilor, care în general au susţinu acordul.

Fondată în 1910, Boy Scouts a solicitat intrarea în faliment în februarie 2020, după ce a fost asaltată de procese pentru abuzuri sexuale.

Cererile s-au înmulţit după ce mai multe state americane au adoptat legi care permit acuzatorilor, inclusiv adulţilor, să deschidă procese pentru  fapte petrecute în urmă cu mai multe decenii.

Boy Scouts şi-a cerut scuze şi s-a angajat să îşi îndeplinească ”responsabilitatea socială şi morală de a compensa în mod echitabil supravieţuitorii”.

Organizaţia a spus că ”nimic nu poate anula tragicul abuz pe care l-au suferit victimele” şi că a considerat că procesul de faliment este cel mai bun mod de a le compensa.

Acordul este susţinut de 250 de consilii locale, dar se opun asigurătorii, care spun că reprezentanţii reclamanţilor abuzaţi au o influenţă orea mare în negocieri.

Asigurătorii Boy Scouts, care includ Century Indemnity Company şi Hartford Financial Services Group, au susţinut pe tot parcursul procesului de faliment că unele creanţe pot fi frauduloase.

Cu excepţia cazului în care Boy Scouts ajung la un acord cu asigurătorii, este probabil ca aceştia să conteste planul final de faliment.

Aproximativ 82.000 de cereri de despăgubiri pentru abuzuri sexuale au fost depuse împotriva cercetaşilor. În plus faţă de cele 850 de milioane de dolari, acordul include crearea unui ”comitet de protecţie a copilului” conceput pentru a asigura siguranţa cercetaşilor în viitor.

Avocaţii Boy Scouts, asigurătorii şi victimele abuzurilor sunt aşteptaţi să apară în faţa lui Silverstein pe 25 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.