O instanţă suedeză a hotărât vineri să menţină mandatul de arestare emis pe numele fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, prelungind bătălia legală dintre activist şi procurorii suedezi, care-l acuză de violarea unei femei în 2010. De asemenea, decizia instanţei suedeze permite interogarea fondatorului WikiLeaks în interiorul ambasadei Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat în urmă cu patru ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Julian Assange, în vârstă de 45 de ani, este căutat de autorităţile suedeze pentru a fi interogat într-un dosar de viol. Însă, activistul australian dezminte acuzaţiile de agresiune sexuală care i se aduc.

Fondatorul WikiLeaks a evitat posibilă extrădare în custodia autorităţilor suedeze după ce a obţinut în urmă cu patru ani azil politic în Ambasada Ecuadorului din Londra. Assange susţine că se teme că va fi extrădat ulterior în Statele Unite, unde procurorii americani pregătesc o investigaţie privind activităţile WikiLeaks.

Avocatul Per Samuelson, care-l reprezintă pe activist în instanţa suedeză, a susţinut că nu s-a consultat cu acesta după publicarea deciziei magistraţilor.

”Presupun că vom face apel, ar fi ciudat dacă nu am face asta”, a declarat avocatul suedez.

De asemenea, instanţa suedeză a precizat că menţinerea mandatului de arestare este un răspuns faţă de interesul arătat de public cu privire la cazul lui Julian Assange.

”În prezent, arestarea continuă să fie o măsură eficientă şi necesară pentru a duce investigaţia mai departe”, se arată în decizia magistraţilor.

Ambasada Ecuadorului a stabilit data de 17 octombrie pentru interogarea lui Julian Assange, iar procesul va fi condus de către un procuror ecuadorian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.