Judecătorii ruşi l-au găsit vinovat joi după-amiază pe Zaur Dadaiev pentru asasinarea liderului opoziţiei de la Moscova, Boris Nemţov. Dadaiev l-a împuşcat în februarie 2015 pe fostul vicepremier, care devenise un critic vocal al preşedintelui Vladimir Putin, în timp ce se întorcea de la o cină cu iubita sa în Kremlin, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, judecătorii i-au găsit vinovaţi şi pe ceilalţi patru suspecţi ceceni pentru complicitate la asasinarea lui Nemţov.

Instanţa a anunţat că autorităţile ruse îl caută în acest moment pe Ruslan Muhudinov pentru organizarea asasinării liderului opoziţiei de la Moscova.

Muhudinov le-ar fi promis până la 15 milioane de ruble (aproximativ 253.000 de dolari - n.r) celor cinci bărbaţi ceceni pentru uciderea lui Nemţov.

Zaur Dadaiev este văzut drept principalul asasin al lideului opoziţiei, însă acesta a fost soldat al armatei ruse în Cecenia.

Boris Nemţov a fost împuşcat în spate pe 27 februarie 2015, în timp ce se îndrepta spre casă împreună cu iubita sa ucraineană, după o cină la un restaurant din Kremlin.

În aceeaşi zi, liderul opoziţiei a apărut într-o emisiune radio şi le-a cerut ascultătorilor să participe la un protest în weeked, după ce l-a acuzat pe preşedintele Vladimir Putin de lansare unui război ilegal în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.