Magistraţii egipteni au confirmat sâmbătă după-amiază condamnarea la 20 de ani în spatele gratiilor pentru fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi, care a fost înlăturat de la putere după doar un an de mandat de un consiliu militar condus de fostul ministru al Apărării, Abdul Fatah al-Sisi. Acesta este verdictul final pentru acuzaţiile de ucidere a protestatarilor, care i se aduc fostului preşedinte egiptean, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohamed Morsi este primul preşedinte egiptean ales în mod democratic, în urma prăbuşirii regimului Hosni Mubarak.

De asemenea, acesta riscă să fie inculpat pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv comunicare de secrete de stat către Qatar şi participare la o conspiraţie cu gruparea palestiniană Hamas în vederea destabilizării Egiptului.

Morsi a fost unul dintre liderii grupării Frăţia Musulmană, care a fost scoasă în afara legii după venirea la putere a lui al-Sisi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.