Magistraţii corsicani din localitatea nord-estică Bastia au decis că interdicţia locală din Sisco privind purtarea costumului de baie burkini este în limitele legii. Decizia vine după ce instanţa supremă a hotărât la finele lunii august că interdicţiile impuse în peste 30 de localităţi franceze privind portul burkini reprezintă o încălcare a libertăţilor constituţionale, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totuşi, magistraţii supremi francezi au precizat că interdicţia privind burkini poate să fie menţinută dacă purtarea controversatului costum de baie cauzează incidente publice.

Judecătorii corsicani au decis să respingă marţi după-amiază o plângere formulară de activiştii de la Liga pentru Drepturile Omului privind interzicerea burkini.

Măsura a fost impusă în urmă cu o lună de primarul localităţii Sisco, după o altercaţie dintre mai mulţi localnici şi câţiva bărbaţi de origine nord-africană, care încercau să oprească accesul non-musulmanilor la o plajă.

Primarul Ange-Pierre Vivoni a susţinut că verdictul justiţiei reprezintă o uşurare pentru mulţi localnici.

”Am acţionat pentru că riscam să am morţi pe conştiinţă”, a declarat Vivoni.

Martorii au relatat că au fost folosite harpoane şi securi în altercaţia de pe plaja din Sisco, soldată cu cinci răniţi.

Tensiunile dintre comunitatea musulmană şi localnicii francezi s-au intensificat în sudul Franţei, în special după atentatul terorist de pe promenada din Nisa, care a lăsat în urmă 86 de morţi şi peste 300 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.