O înregistrare video a apărut pe un canal de socializare al Hamas care susţine că o femeie israeliană ţinută ostatică în Gaza a fost ucisă într-un atac aerian israelian, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clipul - care are o durată de puţin peste un minut - a apărut luni seara pe canalul Telegram al Brigăzilor Al Qassam, aripa militară a Hamas. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că familia femeii este la curent cu existenţa clipului.

CNN nu difuzează niciun fragment din videoclip şi nu a confirmat moartea femeii.

Cea mai mare parte a videoclipului o arată pe femeie vorbind în faţa camerei de filmat citind o scurtă declaraţie. Ea dă detalii despre tatăl şi mama ei, oraşul natal şi cartea de identitate israeliană. Ea dă vârsta de 19 ani.

După declaraţia rostită, videoclipul prezintă o imagine a ceea ce pare a fi corpul femeii, în urma a ceea ce videoclipul susţine că a fost moartea acesteia într-un atac aerian israelian la 9 noiembrie. Într-o scurtă declaraţie făcută luni târziu, IDF a declarat că un reprezentant al armatei a vizitat casa familiei pentru a-i informa cu privire la înregistrarea video.

"Hamas continuă să folosească teroarea psihologică şi acţionează în mod inuman, prin intermediul videoclipurilor şi fotografiilor cu ostaticii, aşa cum a mai făcut-o şi în trecut", se arată în comunicatul FDI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.