O femeie a murit, iar alte 18 persoane au fost salvate, în urma unui naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi, vineri, în largul Insulei greceşti Agathonisi, în sudul Mării Egee, anunţă poliţia portuară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 18 persoane salvate de Paza de Coastă greacă urmează să fie transferate pe Insula vecină Samos, declară AFP o reprezentantă a biroului de presă al poliţiei portuare.

Nicio informaţie nu era disponibilă imediat despre identitatea pasagerilor şi circumstanţele naufragiului.

Naufragiul a avut loc către ora 6.00 GMT (8.00, ora României), la patru mile maritime (7,4 kilometri) în largul coastelor Agathonisi, în arhipelagul Dodecanez. 

La fel ca alte ţări mediteraneene, Grecia înregistrează anul acesta o creştere puternică a numărului migranţilor şi refugiaţilor - 38.448 de persoane au intrat în ţară din ianuarie şi până la începutul lui noiembrie, faţă de 18.700 în tot anul 2022, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (HCR).

În pofida unor operaţiuni de salvare a unor ambarcaţiuni aflate în dificultate, desfăşurate de către autorităţile greceşti cu ajutorul Agenţiei europene de supravegherea frontierelor (FRONTEX), la Marea Egee, în estul Mării Mediterane, au avut loc numeroase naufragii sângeroase.

Unul dintre cele mai sângeroase naufragii în această zonă a avut loc la 14 iunie, când 82 de persoane au murit încecate, iar alte sute au fost date dispărute, după ce un trauler care a plecat din Libia către Italia s-a răsturnat şi s-a scufindat în 15 minute, la 47 de mile marine (87 kilometri) de Pylos, în sudul Grecei continentale.

Această dramă a ridicat numeroase întrebări despre responsabilităţile autorităţilor greceşti, acuzate cu regularitate de faptul că efectuează expulzări ilegale ale migranţilor, cu scopul de a limita sosiriri pe teritoriul gresc.

În octombrie, patru persoane au fost găsite moarte, iar alte două au fost date dispărute în naufragii ale unor ambarcaţiuni cu migranţi în largul Insuleleor Lesbos şi Symi, la Marea Egee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.