O fată indoneziană în vârstă de şapte ani, pe care salvatori o căutau după cutremurul soldat cu 310 de morţi în Indonezia, a fost găsită moartă vineri, în ruine, au declarat aceştia AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupul neînsufleţit al micuţei Ashika Nur Fauziah, numită şi Cika, a fost scos dintr-o casă care s-a surpat, în districtul Cianjur, în apropierea epicentrului cutremurul cu magnitudinea 5,6, în vestul Insulei Java.

”Corpul a fost predat imediat familiei. Familia l-a acceptat şi a îngropat fata”, declară un salvator, Jeksen Kolibu, în vârstă de 28 de ani. ”Familia era zdrobită. Mama s-a aflat printre cei cărora li s-a dat corpul”, a declarat el.

Câteva zeci de salvatori au încercat joi să dea la o parte - cu lopeţi, ciocane şi cu mâna goală - dărâmături ale casei în care familia credea că se afla fata la momentul cutremurului.

Căutările au fost suspendate pe timpul nopţii de joi spre vineri şi au fost reluate vineri dimineaţa.

Fata a fost găsită vineri - sub trei straturi de beton - şi a avut puţin spaţiu să respire.

Salvatorii i-au acoperit faţa şi au depus corpul într-un sac mortuar sub privirile tatălui, Ahmad Ashikin.

Ea a fost înmormântată într-un cimitir vecin, la mai puţin de o oră după aceea.

Mama sa, Imas Masfahitah, în vârstă de 34 de ani, spera joi să-şi găsească fiica.

”Ea se juca afară, iar eu pregăteam masa în bucătărie, atunci când a venit cutremurul. Foarte repede, în două secunde, casa s-a surpat”, a declarat ea AFP.

Miercuri seara a fost găsit în viaţă un băiat în vârstă de şase ani, Azka, care a supravieţuit cutremurului - sub dărâmături - timp de două zile.

Descoperirea copilului a relansat speranţa găsirii altor supravieţuitori.

Bilanţul cutremurului care a avut loc luni pe Insula Java a crescut de la 272 la 310 morţi, a anunţat vineri Agenţia naţională indoneziană însărcinată cu răspunsul în caz de dezastru.

Îngtre morţi se află numeroşi copii, iar alte peste 2.000 de persoane au fost rănite.

În total, 24 de persoane rămân date dispărute în urma sismului, care a cauzat alunecări de teren şi a distrus clădiri în vestul Javei, a anunţat şeful Agenţiei, Suharyanto, care are, la fel ca mulţi indonezieni, un singur nume.

Indonezia, care se află pe Centura de Foc a Pacificului, este afectată de frecvent atât de cutremure, cât şi de erupţii vulcanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.